Aanmelden nieuwsbrief

Aanschaftrajecten medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen, niet-medische hulpmiddelen en technische infrastructuur zijn belangrijke onderdelen van medische technologie. Meditain vervult voor zorginstellingen verschillende rollen bij de aanschaf en vervanging van medische hulpmiddelen. Onze Biomedisch Technologen helpen bij de uitvoering van aanschaftrajecten. En we realiseren digitalisering van het aanschaftraject. Zo kunnen medische hulpmiddelen digitaal aangevraagd worden en vindt er in hetzelfde digitale systeem dossiervorming plaats.

Projectleider

Meditain fungeert als projectleider bij aanschaftrajecten. In die functie leiden wij het hele traject in goede banen. Van oriëntatie tot en met de ingebruikname. We maken de beste keuzes voor het ziekenhuis in samenwerking met onder andere medische technici, inkopers, ict’ers en de gebruikers van de hulpmiddelen. Bovendien ziet de projectleider erop toe dat processen zoals het Programma van Eisen (PvE) en risicoanalyses worden gevolgd. We helpen je gefundeerde keuzes voor hulpmiddelen te maken en assisteren bij de implementatie daarvan. Zo ontzorgen we het ziekenhuis en het personeel.

Inhoudsexpert

We treden tijdens het aanschaftraject ook op als inhoudsexperts om zo inhoudelijk te adviseren over de aanschaf van medische hulpmiddelen. We adviseren het ziekenhuis over de mogelijke risico’s die aan de aanschaf en implementatie verbonden zijn. Hierbij hoort ook hulp bij het (eventueel in het digitale systeem) opstellen van dossieronderdelen zoals een Programma van Eisen en risicoanalyses.

Meer weten over dit thema? Vul onderstaand formulier in dan neemt Koen Snijders contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koen Snijders Manager Kwaliteit