Aanmelden nieuwsbrief

Bedrijfsvoering

Meditain is geboren uit bedrijfskundige vragen van medische technologie-afdelingen, bijvoorbeeld over optimaal gebruik en onderhoud van medische apparatuur in ziekenhuizen. We voeren nog steeds graag veranderprojecten uit waarin we dit soort vragen beantwoorden. Inmiddels helpen we ook bij brede cluster- of facilitaire vragen. Bijvoorbeeld om de samenwerking tussen afdelingen te verbeteren. Een afdelingsmanager komt bijvoorbeeld bij Meditain met vragen over registratie van apparatuur, het slim regelen van onderhoud, werken met een bedrijfsbureau of servicecentrum en het oplossen van eventuele storingen.

Bedrijfskundige veranderprojecten

Dankzij onze jarenlange ervaring met bedrijfsvoering over medische technologie beginnen we veranderprojecten niet bij nul. We zijn erin gespecialiseerd vragen snel te beantwoorden met concrete voorstellen in de vorm van organisatiemodellen, procesbeschrijvingen en werkinstructies.

We starten veranderprojecten vaak met het uitvoeren van een quick scan. Hierin laten we alle stakeholders aan het woord. Aan de hand daarvan kunnen we de voornaamste wensen en knelpunten identificeren. Samen met stakeholders beschrijven we in wekelijkse sessies de gewenste bedrijfsonderdelen.

Aansluiting systemen

Nadat de gewenste bedrijfsonderdelen vastgesteld zijn, kijken we naar de inrichting van het onderhoudsbeheersysteem. Een voorwaarde voor prettig werken is namelijk dat de bedrijfsvoering en het onderhoudssysteem goed op elkaar aansluiten. Meditain helpt daarom vaak ook met de zorgvuldige herinrichting van de systemen zodat alles goed op elkaar aansluit.

Grip op je bedrijfsvoering

Meditain helpt je ook vinger aan de pols te houden. Hiervoor stellen we de juiste dashboards en rapportages op. De stuurinformatie die de dashboards en rapportages opleveren, geven je grip op gemaakte afspraken én maken verbeterpunten snel inzichtelijk.

Meer weten over dit thema? Vul onderstaand formulier in dan neemt Rob Schipper contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rob Schipper Directeur