Aanmelden nieuwsbrief

FMIS-implementaties

Een ziekenhuis gebruikt een Facility Management Informatie Systeem (FMIS) om facilitaire processen in goede banen te leiden. Een FMIS levert een informatiestroom op die waardevol is voor de hele organisatie, zoals informatie over onderhoud van medische technologie. Meditain heeft veel ervaring met de implementatie van een FMIS. Deze bestaat uit verschillende fasen. Meditain ondersteunt in alle fasen, namelijk:

 • Pakketkeuze

  Meditain implementeert verschillende pakketten, zoals Ultimo, Planon, Topdesk en Infor EAM. Hierdoor weten we goed wat de verschillen zijn tussen de pakketten. We ondersteunen zorginstellingen bij het kiezen van een pakket dat bij hen past door samen voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

 • Voortraject

  Nadat het geschikte pakket gekozen is, is het verstandig om aanvullend onderzoek te doen. Meditain voert eerst nog zogenaamde quick scans waar we onze praktijkervaring vergelijken met de situatie bij de klant. We sparren over gewenste werkprocessen en stuurinformatie zodat het systeem straks daadwerkelijk je organisatie helpt. We bekijken ook welke eventuele koppelingen met andere pakketten nodig zijn.

 • Aanschaf

  Na het voortraject is het tijd om over te gaan op het aanschaffen van het FMIS pakket. Samen met stakeholders vragen we offertes op. Daarna krijgt de leverancier de opdracht om het pakket te leveren.

 • Implementatie

  Meditain zoekt vervolgens naar een passende inrichting van het FMIS. In het voortraject hebben we al een beeld gekregen van de informatiebehoefte. In deze stap vertalen we dit samen met de consultant van de leverancier naar een inrichting van het systeem. Hierdoor past de inrichting perfect bij jouw zorginstelling en draagt deze optimaal bij aan een prettig verloop van de facilitaire processen.

 • Beheer

  Na ingebruikname ondersteunt Meditain vaak bij het functioneel beheer. Of nemen we dit volledig op ons.

Meer weten over dit thema? Vul onderstaand formulier in dan neemt Rob Schipper contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rob Schipper Directeur