Aanmelden nieuwsbrief

Functioneel beheer FMIS

Een ziekenhuis maakt gebruik van een Facility Management Informatie Systeem (FMIS). Ultimo is een voorbeeld van dergelijke software voor facilitaire of vastgoedprocessen zoals medische technologie en IT. Zorginstellingen kiezen er steeds vaker voor om dicht bij de standaardinrichting van een FMIS-pakket te blijven. Zo is het pakket betrouwbaar en zijn toekomstige updates gemakkelijk uit te voeren. Hoewel het functionele beheer hierdoor beperkt blijft, is dit wel essentieel voor goede bedrijfsvoering. Meditain neemt het functionele beheer van FMIS over van zorginstellingen om de toepassing van het systeem zo efficiënt mogelijk aan te pakken. 

Optimaal beheerd FMIS

Meditain beheert het systeem niet alleen, maar optimaliseert ook de toepassing ervan. We gaan grondig te werk en nemen (bedrijfs)processen van de diverse afdelingen van de organisatie als startpunt. Meditain brengt in kaart wat de organisatie nodig heeft en zoekt vervolgens een manier om dit onder te brengen in de standaardinrichting van het systeem. Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat te beoordelen hoe een FMIS het best ingezet kan worden in organisaties.    

We geven gehoor aan alle mogelijke vragen over de toepassing van het systeem om facilitaire processen te optimaliseren. Vaak zijn vragen omtrent een FMIS op te lossen zonder functionele aanpassingen aan te brengen. Meditain streeft er dan ook naar om zoveel mogelijk de standaardinrichting van het gebruikte FMIS te (blijven) gebruiken op de manier die het best werkt voor de organisatie. 

Geringe financiële impact

Meditain heeft veel ervaring met Facility Management Informatie Systemen waardoor het ons wekelijks weinig tijd kost om het systeem optimaal te beheren. De financiële impact van ons beheer op een organisatie is daardoor klein. Daarentegen profiteert het ziekenhuis wel van expertise en jarenlange ervaring met FMIS.   

Meer weten over dit thema? Vul onderstaand formulier in dan neemt Hendri Bikker contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hendri Bikker Business Consultant