Aanmelden nieuwsbrief

Gebouw- en installatiebeheer

De technische dienst van een ziekenhuis maakt belangrijke zorgprocessen mogelijk. Deze afdeling heeft te maken met complexe installaties en apparatuur die vaak verspreid zijn over diverse gebouwen. Bovendien moeten ze constante beschikbaarheid waarborgen van ruimtes voor primaire processen. Meditain helpt technische diensten van ziekenhuizen hun uitdagingen aan te gaan en zorgt dat ze gebouwen en installaties technisch optimaal kunnen beheren.

Bekend met de uitdagingen

Meditain kent de uitdagingen van de technische dienst en kent de beste manier om te werk te gaan. Ondanks de grote deskundigheid van de technische dienst blijven sommige vragen lastig te beantwoorden. Dit kunnen vragen zijn over te verwachten kosten voor de komende jaren, vragen over storingen en de problemen die deze opleveren en vragen over of de keten voldoet aan keurings- en onderhoudseisen. Meditain helpt deze vragen te beantwoorden en zorgt dat je dit op lange termijn kunt blijven doen.

Meditains unieke beheermodel voor technische dienst

Meditain heeft al talloze technische diensten ondersteunt bij de implementatie van ons unieke beheermodel. Hiermee ga je in de onderhoudsstrategie uit van leveringen en systemen die je beheert, in plaats van objecten en installaties. Met leveringen bedoelen we onder andere water, medische gassen en elektriciteit. Bij systemen kun je bijvoorbeeld denken aan communicatie en brandveiligheid. Zo is je onderhoudsstrategie gericht op de functie van objecten en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Ter illustratie: een operatiekamer is pas gebaat bij een individuele luchtbehandelingskast in combinatie met de correcte regeling (GBS), toevoerkanalen, bevochtiging en (uiteindelijk ook) inblaasplafonds.

Samen brengen we de leveringen in kaart en vertalen dit naar de inrichting van het onderhoudsbeheersysteem. Bij de vertaling vragen we ons eerst af waarom het object de registratie waard is. Maar we stellen ook traditionele keuzes ter discussie, die niet per definitie een solide fundament voor de toekomst bieden. Dat iets altijd op een bepaalde manier is gedaan, betekent namelijk niet dat dit nog steeds de beste manier is.

Voordelen van ons systeem

We zetten de voordelen van het beheermodel van Meditain op een rijtje:

  • Je krijgt een functionele kijk op wat je beheert. Dit vergemakkelijkt het gesprek met zorgprofessionals en maakt het tastbaar. Je deelt namelijk informatie over kritische leveringen waar ze daadwerkelijk mee werken, in plaats van technische objecten die ver van hen af staan.
  • Informatiebehoefte is het uitgangspunt. De registratie van objecten en onderhoudswerkzaamheden vindt plaats op basis van informatiebehoefte. Hierdoor voer je alleen registratiewerkzaamheden uit die gewenst zijn.
  • Het model is toekomstbestendig. Je kunt de digitale constructie op de lange termijn blijven gebruiken om het gebouw en de technische installaties te beheren. Het systeem voorziet je eenvoudig van alle relevante informatie.

Meer weten over dit thema? Vul onderstaand formulier in dan neemt Dirk Theunissen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dirk Theunissen Manager Bedrijfsvoering & Informatie