Aanmelden nieuwsbrief

Medical Device Regulation

In Europa hechten we veel waarde aan veilige toepassing van medische technologie. Daarom is er recentelijk nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen en in-vitro diagnostica ingevoerd. Het betreft de Medical Device Regulations (MDR) en In-Vitro Diagnostics Regulations (IVDR). Zorginstellingen moeten de nodige aanpassingen doorvoeren om aan de nieuwe kwaliteitseisen te voldoen. Meditain ondersteunt hierbij op verschillende manieren.

Meditain helpt bij implementatie van wetgeving

Meditain treedt op als inhoudsexpert en begeleidt de implementatie van de wetgeving. We kunnen bijvoorbeeld bijeenkomsten over wetgeving bijwonen. De Biomedisch Technologen van Meditain hebben namelijk inhoudelijke kennis van de MDR. We zijn op de hoogte van recente ontwikkelingen en discussiepunten op het gebied van wetgeving in de zorg. Hierdoor kunnen we veel vragen over de MDR en beantwoorden.

Meditain kan zorginstellingen ondersteunen door deel te nemen aan MDR-werkgroepen. We kunnen tevens de opstelling en uitvoering van een implementatieplan begeleiden. Zo voldoe je als organisatie op tijd aan de kwaliteitseisen.

Van elkaar leren

Meditain brengt experts bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan over wetgeving in de zorg. Dit is een goede manier om veel nuttige kennis en inzichten op te doen. Wij organiseren themadagen over de MDR. Meditain begeleidt de bespreking van vraagstukken over en praktijkervaringen met de wetgeving. Op deze manier leren we van elkaar.

MDR & IVDR-quiz

Ben jij op de hoogte van alle belangrijke onderwerpen voor zorginstellingen? Test met behulp van onze quiz je kennis en ontdek aan welke thema’s je nog extra aandacht kunt besteden! De quiz bestaat uit 15 vragen en neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Wil je een uitgebreide toelichting op de vragen, dan kun je aan het eind van de quiz je naam en e-mailadres invullen.

Meer weten over dit thema? Vul onderstaand formulier in dan neemt Koen Snijders contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koen Snijders Manager Kwaliteit