Aanmelden nieuwsbrief

Stuurinformatie en rapportage

In Nederland hechten we veel waarde aan hoge kwaliteit en veiligheid in de zorg. Om dit te waarborgen is het cruciaal dat zorginstellingen informatie over de prestaties van hun organisatie meetbaar maken en gebruiken om (primaire) processen te verbeteren. Zo kunnen zorginstellingen bovendien aantonen aan toezichthouders, verzekeraars en patiëntenorganisaties dat ze de kwaliteit en veiligheid van hun zorg waarborgen. Meditain ondersteunt zorginstellingen bij allerlei zaken op het gebied van medische technologie en kan jouw zorginstelling dus helpen bij het verzamelen en structureren van informatie over de prestaties van de organisatie.  

Kritieke prestatie-factoren, oftewel KPI’s

Voor het meten van de prestaties van een zorginstelling (onder andere in termen van kwaliteit en veilige toepassing van medische technologie) zijn kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s) belangrijk. Bij de afdeling Medische Technologie zijn dat bijvoorbeeld de onderhoudsstatus van apparatuur, de planning van onderhoud en storingsanalyses. KPI’s maken doelen concreet en de koers voor het behalen van doelen meetbaar. Een verzameling van informatie aan de hand van KPI’s maakt een beoordeling van de prestaties van de organisatie mogelijk. Meditain helpt op verschillende manieren bij het opstellen van KPI’s. We gaan samen op zoek naar succesfactoren die bepalen in welke mate je organisatie erin slaagt haar doelen te behalen. Dit kan zowel in een interactieve workshop als in projectvorm en tijdens standaardwerkzaamheden. 

Stuurinformatie

De gegevens uit KPI’s worden pas echt waardevol als ze bruikbaar zijn om de bedrijfsvoering te verbeteren. Meditain helpt door de data uit de KPI’s te controleren, wijzigen en uitbreiden zodat de database up-to-date is. Idealiter leveren gegevens uit KPI’s stuurinformatie op, die helpt in de dagelijkse werkzaamheden op gestelde doelen af te koersen. 

Rapportage en implementatie

De informatie uit metingen moet bruikbaar én overzichtelijk zijn. Wij maken informatie uit metingen inzichtelijk in aantrekkelijke, overzichtelijke rapportages en dashboards. Onze heldere stuurinformatie stelt vervolgens iedereen in staat hier gebruik van te maken. Dankzij onze jarenlange ervaring met het maken van rapportages kennen wij de mogelijkheden en beperkingen van verschillende rapportagetools, zoals Crystal Reports en Power BI. Daardoor zijn we ook behendig in het omzetten van rapportage van de ene tool naar de andere. Meditain blijft vaak betrokken bij het beheer van de rapportage zodat deze betrouwbaar en up-to-date blijft. Zo voldoet dit altijd aan de wensen van de organisatie. 

Meer weten over dit thema? Vul onderstaand formulier in dan neemt Dirk Theunissen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dirk Theunissen Manager Bedrijfsvoering & Informatie