Aanmelden nieuwsbrief

Kennisdeling ‘Aanschaftrajecten’ was een groot succes!

Op dinsdag 7 februari heeft Meditain een kennisdeling georganiseerd op het thema ‘Aanschaftrajecten’. Met maar liefst 16 deelnemers uit 11 ziekenhuizen was het een groot succes. De verscheidenheid aan functionarissen uit de huizen, van klinisch fysicus tot inkoper, en van medisch technicus tot applicatiebeheerder, zorgde voor vele interessante discussies waarin de verschillende perspectieven goed naar voren kwamen.

Programma

Na de lunch begonnen de deelnemers binnen te stromen in de ‘woonkamer’ van ons kantoor in Utrecht.  Onze collega’s Stephanie Mezger en Melissa Niemantsverdriet hebben de dag gestart en het programma toegelicht. Hierna zijn we in groepen uiteengegaan om de aanschaftrajecten te analyseren en eens goed de verschillen naast elkaar te leggen. Waar iedereen in de basis moet voldoen aan het convenant, was het duidelijk dat de invulling in elk huis anders was, maar waren er wel gemeenschappelijke knelpunten te bespeuren.

Na deze groepsessies was het tijd voor een kort intermezzo en hebben we de deelnemers mee genomen in de mogelijkheden rondom het digitaliseren van het aanschaftraject. Vanuit hun expertise hebben Koen Snijders en Hidde Bos de mogelijkheden gepresenteerd rondom respectievelijk Zenya en Ultimo.

Na de pauze zijn de deelnemers aan de slag gegaan met de knelpunten die spelen in de ziekenhuizen op het gebied van aanschaftrajecten. Herkenbare thema’s, in de pauze geclusterd door collega’s Max Joosen en Glenda van Bochove, waren het opstellen van een Pakket van Eisen en de omgang met Medische Apparatuur met een ICT component. Maar ook uitdagende thema’s zoals eigenaarschap en capaciteit passeerden de revue. We hebben al veel van elkaar kunnen leren en zeker kunnen concluderen dat nog veel behoefte is aan meer kennisdeling op dit thema.

Wij kijken terug op een ontzettend leerzame en gezellige middag! Dit smaakt zeker naar meer en we verheugen ons al op de volgende kennisdeling.

Sfeerimpressie van de kennisdeling over aanschaftrajecten

Geïnteresseerd?

Vanwege het grote succes zijn er al ideeën voor een nieuwe dan wel vervolg sessie over aanschaftrajecten. Heeft u hier nu ook interesse in? Neem dan contact op met Stephanie Mezger via 030-20 90 970 of stuur een mail naar info@meditain.nl.