Aanmelden nieuwsbrief

Lees hier onze verhalen over de Zorg & ICT beurs en het ZKN congres!

Afgelopen week zijn de collega’s van Meditain druk geweest met de Dutch Health Week. Op de Zorg & ICT beurs en het ZKN congres hebben we de bezoekers kennis laten maken met Meditain, Meditain Insights, Eqube en onze samenwerking met IFS Ultimo. Dit waren ontzettend leuke en interessante dagen, waar we onze producten en diensten mochten presenteren.

Zorg & ICT beurs

Meditain was op 13 t/m 15 juni aanwezig op de Zorg & ICT beurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Hier is Meditain Insights voor het eerst gepresenteerd aan geïnteresseerden. Daarnaast stond ook onze samenwerking centraal met IFS Ultimo, waar Meditain de implementatie partner van is.

Op meerdere dagen waren de collega’s van Meditain aanwezig: Alex, Annemiek, Hendri, Max, Rob, Sammy en Wietse. Vanuit IFS Ultimo was Willemjan Vrijenhoek ook aanwezig.

Meditain Insights is een dynamische dashboard applicatie met bedrijfsinformatie uit onder meer Ultimo. De dashboards visualiseren KPI’s en kritische processen binnen je organisatie en geven de gebruikers real-time inzicht in werkorder- en assetmanagement. Hiermee worden complexe en abstracte gegevens voor iedereen begrijpelijk weergegeven. We gaan uit van gezamenlijke ontwikkeling, waardoor niet iedereen het wiel zelf hoeft uit te vinden. Onze dashboards zijn ontwikkeld in PowerBI en zijn een alternatief voor (dure) licenties voor schaduw-databases, BI-tools en daarvoor benodigde expertise binnen je organisatie.

Annemiek en Rob in de prachtige stand van Meditain Insights:

ZKN congres

Daarnaast was Meditain ook op 15 juni op het congres van de Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Er waren vele geïnteresseerden vanuit de klinieken. Dit was mooi om te zien, aangezien de zelfstandige klinieken voor Meditain nog een relatief nieuw domein in de zorg is.

Op de beurs presenteerden wij Eqube, het handleidingen platform voor medische hulpmiddelen, iets wat zeker voor de klinieken met veel hulpmiddelen erg interessant is. Het neemt veel zorg voor de klinieken uit handen om de handleidingen op de juiste manier te beheren (volgens het Convenant) en toegankelijk te maken voor alle zorgmedewerkers. Ook team Kwaliteit werd vertegenwoordigd op het ZKN congres. Vanuit dit team kunnen biomedisch technologen ondersteunen bij de implementatie en borging van het convenant en de MDR. Iets wat vaak voor kleinere klinieken een flinke kluif is en waar zij de ervaring goed kunnen gebruiken.

Al met al een ontzettend waardevolle dag, waar wij ook veel hebben kunnen leren van de zorg en processen in de zelfstandig klinieken. V.l.n.r. Sammy, David en Melissa op de ZKN beurs:

Het was een prachtige locatie die we je niet willen onthouden: