Aanmelden nieuwsbrief

Student gezocht: optimaliseren aanschaf medische technologie

Volg je de opleiding Medical Informatics, Biomedical Engineering, Gezondheidszorg Technologie of iets vergelijkbaars? Ben je op zoek naar een stage- of afstudeeropdracht met onderwerpen binnen de zorg?

Meditain is voor 2024 op zoek naar een student die zich bezig wilt houden met het optimaliseren van aanschaftrajecten voor medische technologie in ziekenhuizen, lees hieronder meer over de opdracht! Interesse in een stage bij Meditain, maar benieuwd naar een ander thema, neem dan contact op via onze vacature.

Stageopdracht: Optimaliseren aanschaftrajecten medische technologie in ziekenhuizen 

Datum/periode: Q1/Q2 2024 en Q3/Q4 2024 

Meditain  

Meditain staat klaar om zorginstellingen te ondersteunen bij allerlei technologische vraagstukken. Van beheer en onderhoud tot professionalisering van bedrijfsvoering en kwaliteitssystemen. Wij zijn doorpakkers die onze onverdeelde aandacht en expertise richten op zaken die belangrijk zijn. Zo ondersteunen we sinds 2011 zorginstellingen bij werkzaamheden die ze zelf niet altijd kunnen of willen uitvoeren. Ons team professionals weet dankzij jarenlange ervaring wat wel en niet werkt in verschillende zorginstellingen. Met eigentijdse ideeën vertalen we onze praktijkervaring naar een aanpak die het beste haalt uit de organisatie. Een stage bij Meditain wordt grotendeels uitgevoerd vanaf het kantoor in Utrecht, maar zal ook deels op locatie in verschillende zorginstellingen zijn. 

Aanschaf medische technologie

Een aanschaf- en implementatietraject voor medische technologie moet voldoen aan o.a. het convenant veilige toepassing medische technologie, waarbij het aanschafdossier als bewijsstuk dient, om aan te tonen dat de aangeschafte technologie veilig toegepast kan worden in de zorg. 

Probleemstelling   

Meditain helpt ziekenhuizen met begeleiding (projectleiding) van aanschaftrajecten voor medische technologie. In de praktijk worden deze aanschaftrajecten vaak ervaren als langdurig en omslachtig, waarbij de verantwoordelijkheden gedragen worden door verschillende partijen. Wegens organisatorische verschillen tussen ziekenhuizen ontbreekt het aan een uniforme werkwijze. 

Doel   

We zoeken naar een creatieve oplossing om efficiënt en veilig onze dienstverlening voor aanschaftrajecten voor medische technologie te verbeteren. Het doel van deze stage is om te onderzoeken welke mogelijkheden er voor Meditain zijn om zorginstellingen beter te ondersteunen bij de begeleiding van aanschaftrajecten voor medische technologie. 

Opdracht

De opdracht omvat een behoeftepeiling en marktanalyse voor dit thema, bijvoorbeeld door interviews in zorginstellingen. Op basis van de uitkomsten wordt een aanbeveling gegeven welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden in de dienstverlening en mogelijk ook starten met de ontwikkeling hiervan. 

Wie zoeken wij?     

Voor deze opdracht zoeken wij een enthousiaste student, met een proactieve houding die goed zelfstandig kan werken die graag meedenkt naar een creatieve oplossing. Goede communicatieve vaardigheden zijn gewenst en de student heeft bij voorkeur een achtergrond of sterke interesse in de medische technologie en bedrijfskundige vraagstukken.  

Contact  

Voor meer informatie en details kan er contact opgenomen worden met Glenda van Bochove, Biomedisch Technoloog – Consultant bij Meditain B.V. (g.vanbochove@meditain.nl, 0302090970).  

 Acquisitie naar aanleiding van deze stageopdracht wordt niet op prijs gesteld.