Aanmelden nieuwsbrief

Ontwikkeling webapplicaties

Op maat gemaakte webapplicaties voor enterprise asset management software

Meditain is expert in het beheer van enterprise asset management software voor bedrijven in de medische sector. Voor verschillende klanten ontwikkelden we webapplicaties die gekoppeld zijn aan hun Infor EAM software. Deze webapplicaties vergemakkelijken hun gebruik van de software aanzienlijk. Dan hoeven namelijk niet meer alle wijzigingen afzonderlijk doorgevoerd te worden. Hoewel Meditain gewoonlijk werkt voor instellingen in de medische sector, kunnen onze oplossingen, zoals webapplicaties, ook goed toegepast worden voor bedrijven uit andere sectoren. We maakten webapplicaties voor Infor EAM voor Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV), maar ook voor Infraspeed, spoorwegbeheerder van de Hogesnelheidslijn-Zuid. We laten beide bedrijven aan het woord over hun ervaringen met de webapplicaties voor Infor EAM.

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Voor ZGV maakte Meditain een extra functionaliteit waarmee ze een meerjareninvesteringsplan voor medische apparatuur kunnen opstellen en aanpassen. Klinisch fysicus Marlies Overvelde van ZGV vertelt waarom de webapplicatie nodig was: “Voorheen exporteerden we een Excelbestand met alle benodigde informatie uit het apparatuurbeheersysteem Infor EAM. Dat was een momentopname. Als we er na een jaar weer mee aan de slag gingen, was het verouderd doordat apparatuur vervangen en toegevoegd was. In het nieuwe Excelbestand dat we exporteerden, mistte bestaande informatie over eerder goedgekeurde investeringen, aangepaste vervangingsjaren en andere informatie.”

Meditain ontwikkelde daarom een extra functionaliteit voor de software Infor EAM in de vorm van een webapplicatie. Hierin is een lijstweergave zichtbaar van alle apparatuur van ZGV. Overvelde: “ZGV kan via de webapplicatie actuele apparatuurgegevens opvragen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ter plekke het vervangingsjaar veranderen, de vervangingswaarde aanpassen, zien welke apparatuur end of life of out of service is en kunnen we een score toekennen aan de noodzaak tot vervanging.”

Dit maakt de werkzaamheden met betrekking tot het bijhouden van een eerjareninvesteringsplan voor medische apparatuur eenvoudiger en overzichtelijker. Overvelde: “We pakken de lijst erbij tijdens overleggen en kunnen dan meteen de benodigde velden invullen. Deze informatie komt automatisch terecht in ons apparatuurbeheersysteem Infor EAM. Daardoor hebben we één bronbestand over apparatuur dat altijd up-to-date is.”

Infraspeed Maintenance

Hoewel Meditain meestal diensten verleent in de medische sector, is onze kennis en expertise van software en technologie ook heel bruikbaar in andere sectoren. Voor Infraspeed Maintenance, dat onderdeel is van spoorwegbeheerder Infraspeed, maakte Meditain maar liefst drie functionaliteiten.
Assurance Manager bij Infraspeed Maintenance, Jeffrey van Bezouw: “Meditain heeft onze Renewal database omgebouwd. Dit was een database in het programma Microsoft Access waarin we alle vernieuwingen registreren die nodig zijn om de HSL in stand te houden. Deze database stond op zichzelf, terwijl vernieuwingen zoals projecten in Infor EAM worden uitgevoerd.”

Microsoft Access houdt op te bestaan waardoor de applicatie niet meer bruikbaar is. Meditain bouwde daarom een applicatie als extra functionaliteit van Infor EAM. Van Bezouw: “Nu is onze Renewal database geüpgraded én is er een koppeling gemaakt met Infor EAM. Alle geplande, actuele en gerealiseerde kosten zijn nu op één plek inzichtelijk.” Dit heeft het gewenste effect gehad voor Infraspeed Maintenance. Van Bezouw: “We kunnen nu gegevens blijven verwerken in het systeem en deze zijn ook meteen bruikbaar in Infor EAM. De verwerking van data is eenvoudiger, transparanter en sneller.”

Daarnaast maakten we voor Infraspeed Maintenance een functionaliteit voor het afhandelen van magazijnontvangsten en één voor het herplannen van werkzaamheden. Net als de functionaliteit voor ZGV zorgen deze ervoor dat handelingen waarvoor eerst veel klikken in de software nodig was, nu dankzij de weergave van één overzicht veel sneller uitgevoerd kunnen worden.

Samenwerking

Alle partijen kijken terug op een prettige samenwerking. Manager Bedrijfsvoering en Informatie bij Meditain, Dirk Theunissen, zegt daarover: “We zijn blij dat we deze terugkerende werkzaamheden van beide partijen hebben kunnen optimaliseren.” Overvelde van ZGV: “De samenwerking met Meditain was zeer goed. De webapp is in korte tijd gemaakt en kleine verbeteringen zijn snel doorgevoerd.” Van Bezouw van Infraspeed Maintenance: “We werken al langer met Meditain samen omdat ze weten wat we doen, hoe we werken en wat er nodig is.”

  • Opdrachtgever Klinisch fysicus ZGV, Assurance Manager Infraspeed Maintenance
  • Doorlooptijd 2-3 Maanden
  • Onze rol Ontwikkelaar webapplicaties

Meer weten over dit project? Vul onderstaand formulier in dan neemt Dirk Theunissen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dirk Theunissen Manager Bedrijfsvoering & Informatie