Aanmelden nieuwsbrief

Uitgelicht: De Qualified Medical Engineer binnen Meditain

Bij Meditain is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers, een mooi voorbeeld daarvan is de opleidingsplek voor een Qualified Medical Engineer (QME). Sinds drie jaar beschikt Meditain over zo’n plek, maar wat houdt dat nou eigenlijk in?

QME is een tweejarige post-master opleiding van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), als vervolg op de master Biomedische Technologie. Bij deze opleiding worden de trainees opgeleid tot ontwerpers, welke kunnen bijdragen aan de verbetering en optimalisatie van zorgprocessen. Door middel van cursussen zoals Lean, Risicomanagement, Wet en Regelgeving, Leiden van Projecten en vele anderen, wordt de theoretische basis gelegd welke nodig is om verschillende rollen aan te kunnen nemen in projecten binnen een zorginstelling.

De toegevoegde waarde dat een trainee op zo’n opdracht zit, is dat zij vaak een verdiepende slag moet maken met de link naar de theorie. Een groot deel van de opleiding is het jaarproject, waarbij de trainee optreedt als projectleider voor een ontwerp project, dit zorgt voor de praktische kennis en tools welke nodig zijn om een zelfstandig projectleider te worden. Zo heeft Christa zich tijdens haar jaarproject verdiept in ziekenhuis verplaatste zorg in het Flevoziekenhuis en is Yvonne op het moment bezig met een project rondom ‘Track en Trace’ in het Erasmus MC.   Door de veelzijdigheid in aangeboden kennis, dient deze opleiding echt als snelkookpan waarin veel aspecten aan bod komen waardoor je in korte tijd veel kennis beschikt over de verschillende diensten waarmee Meditain in aanraking komt.

Door deze opleidingsplek aan te bieden in samenwerking met de TU/e, ontwikkelt Meditain zich ook verder door steeds meer informatie op te doen over het veranderende zorglandschap, met de nieuwste trends en uitdagingen die daarbij om de hoek komen kijken . Het faciliteren van deze opleiding en de samenwerking met de TU/e is voor Meditain erg belangrijk geworden in het ontwikkelen van medewerkers, oplossingen en dienstverlening.

Wil je meer weten?

Vind je het interessant om meer te weten over de opleiding, over het project omtrent ‘Track en Trace’ of wat een QME trainee vanuit Meditain voor jouw ziekenhuis kan betekenen? Neem dan contact op met Yvonne Schreurs via 030-20 90 970 of stuur een mail naar info@meditain.nl.