Aanmelden nieuwsbrief

Reduceer maatwerk tot een minimum met onze IFS Ultimo maatwerkanalyse

Meditain heeft bij een aantal klanten een IFS Ultimo maatwerkscan uitgevoerd. Een maatwerkscan geeft inzicht in het eventueel te reduceren maatwerk en leidt tot een effectieve en duurzame inrichting van Ultimo. Hierbij wordt rekening gehouden met de veelvoorkomende wens van klanten om zo dicht mogelijk bij de standaard te zitten. Zo blijven organisaties bestendig voor toekomstige updates van de EAM-software.

Voor een eerste inventarisatie maken we gebruik van een door Meditain ontwikkelde tool. Hierbij wordt een lijst samengesteld met het aanwezige maatwerk en het gebruik hiervan geanalyseerd. Deze lijst wordt vervolgens door onze consultants aangevuld met een korte samenvatting van het doel en de werking van een workflow, rapport of scherm. Daarnaast wordt per regel een advies gegeven aangaande het vervangen, verwijderen of behouden. Op deze manier heeft een Functioneel Beheer afdeling direct een naslagwerk van het maatwerk in de applicatie ter beschikking. Dit kan enorm helpen bij de beheersbaarheid.

Bij vervanging van het maatwerk geeft de consultant een adviesrichting voor een standaardoplossing. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het gebruik van de selectielijst of de rapportagefunctie in plaats van een custom rapport. Een ander advies kan het gebruik van voortgang statussen op objecten zijn. Al zeggen we het zelf; het resultaat bij de eerste klanten mag er zijn! Bij enkele klanten kan tot wel 40% van de maatwerkpunten verdwijnen door slim gebruik van standaard functionaliteit en het eenmalig aanpassen van configuratie.

Wil je in jouw organisatie ook aan de slag met het reduceren van maatwerk? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over dit project? Vul onderstaand formulier in dan neemt Hendri Bikker contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hendri Bikker Business Consultant