Aanmelden nieuwsbrief

Kennisdeling

Kennis heb je nooit genoeg. Bij elk project streven we ernaar minstens zoveel kennis op te doen als we inzetten. We leren niet alleen door te doen, maar kruipen er ook voor in de schoolbanken. Zo volgt een teamlid momenteel een tweejarige postmaster tot Qualified Medical Engineer aan de TU Eindhoven. Zij wordt opgeleid voor het ontwerpen, optimaliseren en implementeren van oplossingen met betrekking tot medische technologie. Dit soort opleidingen leveren ons kennis op van de nieuwste ontwikkelingen die ook onze klanten van pas komt. En dat is precies wat we willen. 

Meditain wil deze kenniscollectie delen met zorginstellingen zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen profiteren. Dit doen we door trainingen en workshops te verzorgen en themadagen, seminars en congressen te organiseren over verschillende facetten van medische technologie. De onderwerpen reiken zo ver als onze expertise en die breiden we voortdurend uit. 

Trainingen en workshops

Onze trainingen en workshops zijn interactief en volledig op maat gemaakt voor jouw zorginstelling. Het Convenant Medische Technologie is bijvoorbeeld een interessant onderwerp voor zo’n training. Daarin behandelen we praktische vragen over het opstellen van een Prospectieve Risico Inventarisatie (PRI), waaraan een Programma van Eisen (PvE) moet voldoen en hoe scholing voor medewerkers efficiënt ingericht kan worden. Ook verzorgen we workshops over stuurinformatie, waarin afdelingen hun eigen instelling onder de loep nemen om te leren succesfactoren te bepalen en meetbaar te maken. Deze onderwerpen zijn slechts een voorproefje van het grote vat kennis waar we uit putten. 

Themadagen, seminars en congressen

Om te zorgen dat je niet alleen van ons leert, maar ook van elkaar, organiseren we themadagen. Hier verbinden we verschillende organisaties met elkaar om kennis te delen en samen tot nieuwe inzichten te komen. Op een themadag over risicogestuurd onderhoud kijken we bijvoorbeeld kritisch naar de impact – en daarmee het risico – die een apparaat heeft op het zorgproces. Aan de hand daarvan bepalen we de mate van onderhoud die daarbij past. Of we organiseren een themadag over de Medical Device Regulation (MDR). Ook worden we uitgenodigd voor seminars en congressen. Hier lichten we bijvoorbeeld het Convenant Medische Technologie toe of bespreken we het risicomanagement van medische technologie. 

Meer weten over dit thema? Vul onderstaand formulier in dan neemt Koen Snijders contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koen Snijders Manager Kwaliteit