Aanmelden nieuwsbrief

IFS Ultimo implementatie en Go Live bij Antonius Zorggroep

Op 16 juni 2021 heeft Meditain, na een uitgebreid implementatietraject, voor Antonius Zorggroep de Go Live van Ultimo verzorgd! De zorgroep, bestaande uit het Antonius Ziekenhuis (locaties Sneek en Emmeloord) en Thuiszorg Zuidwest Friesland, draait sindsdien als eerste ziekenhuis in Nederland in de ‘Azure Cloud’.

De update, volgend op de laatste update van 11 jaar geleden, is een behoorlijke verandering voor alle gebruikers binnen de Antonius Zorggroep. Naast het feit dat de omgeving er compleet anders uit ziet door de nieuwste huisstijl en er vele nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn, is er bewust voor gekozen om volledig terug te gaan naar de standaard inrichting van Ultimo. De omgeving is nu live gegaan met minder dan 50 configuratiepunten!

Werken met een standaard omgeving en draaien op de Azure Cloud heeft als voordeel dat Antonius Zorggroep geen updatetrajecten meer zal hebben en toch altijd de laatste ontwikkelingen ter beschikking heeft dankzij de rolling release. De omgeving is nu ook vanuit mobiele devices eenvoudig en overal toegankelijk. Bovendien is de omgeving beheersbaar doordat alleen noodzakelijke configuratie is toegepast binnen de daarvoor beschikbare tooling van Ultimo.

De nieuwste versie zorgt in het gebruik voor meer overzicht, gemak en functionaliteiten. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld eenvoudig informatie vinden over de (medische) apparatuur op hun afdelingen. Als medewerker is het makkelijker om een melding in te dienen, de voortgang te volgen en tussentijds te reageren. Daarnaast is het voor de backoffices overzichtelijker geworden om de meldingen op te volgen door nieuwe dashboard elementen.

Meditain heeft de Antonius Zorggroep ondersteund in het projectmanagement tijdens de implementatiefase. De projectleiders van Meditain hebben gezorgd voor strategische en tactische ondersteuning van de inrichtingsvraagstukken en hebben operationele ondersteuning geboden. Samen met de projectgroep hebben ze er onder andere voor gezorgd dat er procesontwerpen zijn opgesteld en instructie- en testmomenten werden ingepland. Ook is er een nieuwe Antonius Zorggroep specifieke autorisatiestructuur ingericht en zijn de mailsjablonen geactualiseerd.

Daarnaast heeft Meditain, als implementatiepartner van Ultimo voor de Nederlandse Healthcare sector, de installatie en implementatie van Ultimo 2021 verzorgd. Op basis van de door de Antonius projectgroep aangeleverde procesontwerpen zijn de modules geconfigureerd met de gewenste workflows en basisconfiguratie van de betrokken schermen. Waar nodig zijn historische gegevens uit maatwerkstructuren naar standaard structureren in Ultimo gemigreerd. Oude maatwerkstructuren die niet meer gewenst waren, zijn verwijderen. Nadat er door de key-users was getest, is er op basis van de testresultaten rework uitgevoerd en zijn aanvullende wensen geconfigureerd. Waarbij elke keer kritisch is gekeken naar de noodzaak en mogelijke alternatieve standaardoplossingen.

Wij willen alle betrokken collega’s van zowel Antonius Zorggroep, Ultimo Software Solutions en Meditain bedanken voor hun inzet en dit mooie resultaat!

 • Opdrachtgever Manager Facilitair Bedrijf & Vastgoed
 • Betrokken afdelingen
  • Automatisering
  • Catering
  • Facilitair Meldpunt
  • Gastenservices
  • Informatiemanagement
  • Inkoop
  • Medische Techniek
  • Technische Dienst
  • Thuiszorgservice
 • Doorlooptijd 9 maanden
 • Onze rol Projectleider, Implementatie Consultant
 • Thema's

Meer weten over dit project? Vul onderstaand formulier in dan neemt Dirk Theunissen contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dirk Theunissen Manager Bedrijfsvoering & Informatie