Aanmelden nieuwsbrief

Ontzorgen van de afdeling Informatie en Medische Techniek van Rijnstate

De biomedische technologen van Meditain ondersteunen sinds 2018 de afdeling Informatie en Medische Techniek van Rijnstate bij diverse projecten, waaronder de planning en aanschaf van medische apparatuur, en het uitwerken van meer technische vraagstukken voor de vakgroep Klinische Fysica.

”Meditain ontzorgt” (Mark van der Velden, Manager IMT)

Projecten in Rijnstate

Het vervangen van medische apparatuur is een complex proces, in onze rol als projectleider gaan we zorgvuldig en pragmatisch te werk. We volgen we de Rijnstate procedures en werkwijze. Dit doen wij samen met vertegenwoordiging vanuit de zorg, medische techniek, klinisch fysica, ICT en inkoop. In deze projecten hebben we naast een coördinerende en faciliterende ook een inhoudelijke rol en passen we de kennis over de verschillende technologieën en de geldende wet- en regelgeving, zoals de MDR, toe. Tevens werken we volgens de richtlijnen van het convenant veilige toepassing van medische technologie om zo de best passende technologie te kiezen en deze goed te implementeren binnen de klinische praktijk.

”Goede regie is geen toeval: een gezamenlijk governance model borgt de samenwerking” (Mark van der Velden, Manager IMT)

In het verlengde van de aanschaftrajecten is ook het traject voor de digitalisering van aanschaftrajecten doorlopen, met als doel het inrichten en implementeren van de module productdossier in Ultimo. Samen met stakeholders in Rijnstate en een van onze business consultants is hard gewerkt aan het inzichtelijk krijgen van het te doorlopen digitale proces, gevolgd door het achter de schermen bouwen en testen. Het digitale productdossier is in 2023 in gebruik genomen in Rijnstate, sindsdien zijn er al ruim honderd aanvragen voorzien van het nieuwe productdossier.

Nieuwbouw Rijnstate Elst

Ook heeft Meditain meegewerkt in het grote project rondom de nieuwbouw van Rijnstate Elst. Een project met een duidelijke deadline, aangezien de deuren van het nieuwe ziekenhuis opende op 26 juni 2023. De collega’s hebben zich beziggehouden met de benodigde vervangingen, organisatie van verhuizingen en implementatie van medische technologie. Een uitdagend project waarbij zowel de keuze voor de beste medische technologie als de praktische inrichting van de ruimtes naar voren komt, met als doel de beste zorg te kunnen leveren en het zorgproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

”Door focus op het totale project door een Meditain medewerker wordt voortgang, volledigheid en afronding van een traject gewaarborgd en zijn alle projectleden op de hoogte. Dit is zeker ontzorgen van het traject. Daarnaast worden wensen en belangen samengebracht om de juiste keuzes te kunnen maken.” (Teammanager Zorg)

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen omtrent aanschaf of vervanging van medische technologie binnen uw organisatie? Wij helpen u graag verder! Neem dan contact op met Koen Snijders via 030 20 90 970 of stuur een e-mail naar info@meditain.nl.

Meer weten over dit project? Vul onderstaand formulier in dan neemt Koen Snijders contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koen Snijders Manager Kwaliteit