Beheer van medische hulpmiddelen

Alle zorginstellingen in Nederland worden geacht het beheer van hun medische hulpmiddelen aantoonbaar op orde te hebben. Voor alle zorginstellingen ligt hier een grote uitdaging en voor kleinere zorginstellingen komt hier nog bij dat zij vaak geen eigen technici in dienst hebben en dus komen de werkzaamheden voor onderhoud en beheer terecht bij de vestigingsmanager, verpleegkundige of receptioniste.

Beheer en onderhoud
Wij helpen door beheertaken op ons te nemen. Zo zorgen wij dat onderhoud tijdig door de juiste partijen uitgevoerd wordt op een moment dat in het klinisch proces de minste verstoring oplevert. Planning en uitvoer van werkzaamheden worden door ons geborgd in het beheersysteem.

Naast onderhoud aan medische hulpmiddelen, regelt Meditain ook dat de andere technische componenten onderhouden worden. Zo worden de medisch-elektrische installatie, de medische gassen installatie en de luchtbehandelingsinstallatie gekeurd en onderhouden volgens de geldende wet- en regelgeving. Indien nodig kan dit worden uitgebreid met legionella inspecties.

Contractbeheer
Meditain heeft goede ervaring met onderhoudspartijen in het werkveld, maar is daar niet exclusief aan gebonden. Heeft u als zorginstelling een voorkeur voor een specifieke onderhoudspartij, dan is dat voor ons geen probleem en zorgen wij dat het onderhoud conform afspraak geregeld wordt.
Bij storingen of reparaties schakelen wij de juiste technische partij in met aantoonbaar gecertificeerde technici. 

Invoering van nieuwe medische technologie
We ondersteunen zorginstellingen bij de invoering van nieuwe medische technologie (handeling) en de verwerving van de daarvoor benodigde (medische) hulpmiddelen. We doen dit door analyse, inzetten van inhoudelijke kennis, en door te helpen met aanleg van een aanschafdossier. Onderdeel hiervan is het vergelijken van (medische)hulpmiddelen op basis van een gezamenlijk opgesteld pakket van eisen.

Documentatie
Voor alle gebruikershandleidingen, service manuals en andere documentatie over medische technologie, biedt Meditain een account aan bij eqube, het door Meditain en E-WISE ontwikkelde kennisplatform.

Rapportage
Het management van de zorginstelling kan op ieder moment de status van de medische hulpmiddelen en de installaties bekijken in het beheersysteem. Daarbij rapporteren we structureel aan het management door ze te voorzien van adviezen en stuurinformatie.

Terug naar diensten

Convenant medische technologie

Meditain ziet medische technologie als het samenwerkend geheel van medische hulpmiddelen, niet-medische hulpmiddelen en technische infrastructuur dat bestemd is voor het zorgproces. Deze volledige benadering wordt altijd gehanteerd als wij met onze klanten werken aan vraagstukken over kwaliteit, (patiënt)veiligheid...

Bekijk volledig bericht

Onderhoudbeheersystemen

Een belangrijke factor bij het daadwerkelijk goed kunnen beheren van medische hulpmiddelen, is een optimaal ingericht beheersysteem. Door onze kennis van ziekenhuisprocessen zijn wij in staat om uw systeem (bijvoorbeeld Ultimo) te optimaliseren of een nieuw systeem te implementeren...

Bekijk volledig bericht

Onderhoudsafdelingen

Veel zorginstellingen hebben de wens om hun onderhoudsafdelingen professioneler te organiseren. Veelal voortkomend uit veranderende wet- en regelgeving of door budgetten die onder druk staan. Wij helpen onze klanten om deze verandering te realiseren met een bewezen aanpak. Onze aanpak kenmerkt...

Bekijk volledig bericht

Kennisplatform eqube

Meditain heeft in samenwerking met enkele ziekenhuizen het kennisplatform eqube ontwikkeld. Met eqube hebben alle medewerkers in de zorg eenvoudig toegang tot gebruikershandleidingen en scholing van medische hulpmiddelen. Zo draagt het platform direct bij aan het veilig gebruik ervan...

Bekijk volledig bericht